Rod

RODROD er den femte bog i serien Genstart – om de tre venner, Nick, Mateus og Liv og deres gymnasietid.

I ROD er Nick igen hovedpersonen. Der er sommerferie og Nick har ingen penge og ingen anelse om, hvad han skal lave. Da han møder et gammelt bekendtskab – småpusheren Tjavse, ser sommeren lysere ud. Sommerferien byder bl.a. på et job i en bager og ture til Tyskland og Polen.

Se presseomtalen

 

TEKSTUDDRAG

Joakim havde rejst sig fra sofaen. Langsomt. Han skubbede folk væk. Jeg troede, at han ville tage hjem. Endelig. Og måske aldrig vise sig mere.

Men han trak Sandra med tilbage i stuen. Måske varede det to sekunder. Mindre end at jeg kunne nå at blande mig. Han lagde sine fingre rundt om hendes underkæbe og skubbede hende ind i muren, så det rungede. Hun gled ned af den, mens han slog hende to gange – først med forsiden, så med bagsiden af hånden – hen over hendes læbe, så den sprang op. Jeg sværger på, at blodet med det andet slag stod i en lille tæt sky ud i rummet. Jeg vendte ham om. Han smilede. Jeg slog ham én gang, så én gang til. Det første slag sad skidt oppe over hans kindben, det andet ramte frontalt ind i det øverste af hans næse. Han væltede tilbage, ind i Sandra, der lå ned. Jeg trak ham op igen, løftede ham i kraven på hans latterlige læderjakke og skubbede ham ind i skabet med anlæg, glas, vaser. Sparket var, som når man sparker til en fodbold og sad lige under ribbenene.